« 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας – ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ»

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων της Κέρκυρας, ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ», το Σάββατο 20/1/2018 στην αίθουσα του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου με θέμα:
«Είμαι, γιατί είμαστε»:
Συνδεδεμένοι ζούμε, εξελισσόμαστε, φτιάχνουμε λειτουργικές σχέσεις, χτίζουμε κοινότητες.
Το θέμα προσεγγίστηκε με βιωματικό τρόπο που έδωσε τη δυνατότητα σε όσους πήραν μέρος να ανταλλάξουν σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες, να φτιάξουν την κοινότητα του Κέντρου Πρόληψης να δώσουν και να πάρουν τα πλούσια δώρα – δεξιότητες, αξίες, δυνάμεις και ιστορίες που μοιράστηκαν μεταξύ τους.
Η τοπική ομάδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση παρουσίασε με ζωντανό και δημιουργικό τρόπο το Κέντρο Πρόληψης αξιοποιώντας στοιχεία του θεάτρου – ντοκουμέντο.
Η Βέρα Λάρδη, θεατρολόγος και η Αλεξάνδρα Βασιλείου, κοινωνική ψυχολόγος εμψύχωσαν και συντόνισαν το βιωματικό εργαστήριο «Χτίζοντας κοινότητες» και η ομάδα θεάτρου Playback Ψ καθρέφτισε τις σημαντικές ιστορίες που ακούστηκαν για την παρούσα φάση αλλά και την προηγούμενη σύνδεσή τους με την ιστορία του Κέντρου Πρόληψης.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Μουζακίτη, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, η κ. Λίνα Ρούσσου, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΞΗ» και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος.