Όπως πληροφορούμαστε την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, το Δήμαρχο Κέρκυρας, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τους δύο βουλευτές του νομού για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του κινδύνου η Κέρκυρα να «γεμίσει» στα σκουπίδια από το ένα άκρο στο άλλο, λόγω των άστοχων ενεργειών, όσων διαχειρίστηκαν τα πράγματα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Αντικείμενο της συνάντησης σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι να εξεταστεί και να εξευρεθεί ο τρόπος για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ώστε να εναποτίθενται τα δέματα που «παράγει» ο δεματοποιητής, αφού πλέον ο χώρος στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έχει κορεσθεί.
Μιλάμε λοιπόν για μια συνάθροιση «ενόχων» και εξηγούμαι. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι διαβεβαίωναν προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος.
Είναι οι ίδιοι που διαβεβαίωναν ότι ο ΧΥΤΥ νότου θα λειτουργήσει μόνο αν επιτευχθεί κοινωνική συναίνεση.
Είναι οι ίδιοι οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει με ΜΑΤ ο ΧΥΤΥ του νότου.
Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Λευκίμμης όταν αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να μην επιτραπεί η λειτουργία του ΧΥΤΥ.
Και είναι οι ίδιοι που επιμένουν να δρομολογηθεί η αδειοδότηση και η λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
Μία λύση υπάρχει. Ή μάλλον δύο. Από την στιγμή που οι ίδιοι ψήφισαν τον ΠΕΣΔΑ όπου «δείχνει» Τεμπλόνι για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, τότε θα πρέπει να αγοραστούν τα γειτονικά οικόπεδα και να δημιουργηθεί εκεί ΧΥΤΥ, που έτσι και αλλιώς χρειάζεται για το εργοστάσιο. Και η δεύτερη λύση είναι να μεταφερθούν τα δέματα του δεματοποιητή εκτός Κέρκυρας, μέχρι να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, για το οποίο δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι διαδικασίες.