Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαράσλειο, στο Γραφείο του Δημάρχου, στον απόηχο της απόφασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου για τα απορρίμματα.
Στη σύσκεψη συστάθηκε επιτροπή η οποία θα μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ζητηθεί η μεταφορά των «δεμάτων» εκτός Κερκύρας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Την επιτροπή θα αποτελούν ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το Εμπορικό Επιμελητήριο, οι εκπρόσωποι των συλλόγων των κατοίκων Τεμπλονίου και Λευκίμμης, ενώ είναι στην ευχέρεια των βουλευτών και της Περιφέρειας να την συνοδεύσουν.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος η βουλευτής Φωτεινή Βάκη, η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Μερόπη Υδραίου, Γιάννης Τρεπεκλής και Μπάμπης Χαραλάμπους με συμβούλους των παρατάξεων τους, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ασπιώτης, ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, και εκπρόσωποι των συλλόγων των κατοίκων Τεμπλονίου και Λευκίμμης.