Κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος, από 1ης Ιανουαρίου του 2018 πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης που, θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.Αυτό προβλέπεται ρητά στην Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), σύμφωνα με τα παραπάνω από 1η Ιανουαρίου 2018 σε κάθε κατάστημα του Κλάδου το ελαιόλαδο το οποίο χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε πελάτη στο τραπέζι ως συμπλήρωμα θα πρέπει να είναι σε σφραγισμένη μη επαναγεμιζόμενη συσκευασία ή σε συσκευασία μιας χρήσης, η οποία θα αναγράφει τις απαιτούμενες επισημάνσεις από τον παραγωγό, και δεν θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από επόμενο πελάτη.Η ΠΟΕΣΕ διευκρινίζει ότι το σφραγισμένο ελαιόλαδο μπορεί να χρεώνεται στον πελάτη και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναγράφεται και στον τιμοκατάλογό σας.

 

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr