Ανακοίνωση εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε σύμφωνα με την οποία παραστρατιωτική ομάδα προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Αγρού και του Αγίου Αθανασίου. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τμήμα «εθνοφρουράς», αλλά ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Αθανασίου Α. Ρούσσινος που επικοινώνησε με το τάγμα της Εθνοφρουράς στη Κέρκυρα δεν του το επιβεβαίωσαν. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 4/2/2018 γύρω στις 5:30 το απόγευμα, μια ομάδα πλήρως εξοπλισμένων εθνοφρουρών έκανε ασκήσεις μέσα στα χωριά Αγρό και Άη Θανάση ρίχνοντας φωτοβολίδες. Η εμφάνισή τους και η δραστηριότητα τους προξένησαν φόβο και πανικό σε μικρά παιδιά που έπαιζαν στους γύρω δρόμους.
Είχε προηγηθεί πριν 10 μέρες οργανωμένη εμφάνιση εθνοφρουρών στον κεντρικό εσωτερικό δρόμο του χωριού Σιναράδων που συνοδευόταν από στρατιωτικό αυτοκίνητο.
Τέτοιες ενέργειες στρατιωτικών επιδείξεων και ασκήσεων μέσα σε οικισμούς είναι προκλητικές και αποσκοπούν στον εκφοβισμό των πολιτών, στην επίδειξη δύναμης (αλήθεια προς ποιους;;).
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ και τη νεολαία να απομονώσει τέτοιες ενέργειες και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές».