Άλλη μια φορά οι φοιτητές γίναμε θεατές των άθλιων συνθηκών που φέρνει η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, το πετσόκομμα των «εξόδων», όπως αποκαλούνται χαρακτηριστικά το δικαίωμά μας στην ολοκληρωμένη μόρφωση, στη δωρεάν σίτιση και στέγαση, στις δωρεάν σπουδές με λίγο λόγια, από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Η πολιτική που χτυπάει τις σχολές μας και δεν αφήνει ανέπαφο κανένα δικαίωμά μας, χτυπάει και τη δωρεάν ολοκληρωμένη άθληση που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σε κάθε Πανεπιστήμιο.

Έτσι και φέτος ξεκινά το γυμναστήριο του Πανεπιστημίου με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, με γυμναστές – εθελοντές, χωρίς μισθό, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα! Μάλιστα πέρυσι, υπήρχαν 4 αποσπασμένοι καθηγητές από σχολεία, ενώ φέτος υπάρχει μόνο ένας και όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται εθελοντικά! Χαρακτηριστικό είναι πως στα αθλήματα του μπάσκετ, της κωπηλασίας αλλά και σε άλλα, δεν υπάρχει καν γυμναστής για να πραγματοποιηθούν. Στην μυϊκή ενδυνάμωση το πρόγραμμα είναι καθημερινά από μία ώρα και μόνο ανά 8 άτομα μπορούν να γυμναστούν οι φοιτητές, την ίδια στιγμή που έχουν γίνει πάνω από 60 αιτήσεις για το συγκεκριμένο! Ίσως μέχρι το 2020 να έχουμε γυμναστεί όλοι σ’αυτό!

Υποδομές ανύπαρκτες, γυμναστές με άθλιες συνθήκες εργασίας και η κοροϊδία δεν έχει τέλος!

Η γυμναστική και γενικότερα η φυσική αγωγή είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου. Συμβάλλει στην πνευματική, σωματική, κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου ως αυριανός εργαζόμενος, μέλος την κοινωνίας. Στόχος της είναι η βελτίωση της υγείας, η αρμονική ανάπτυξη του οργανισμού. Ο αθλητισμός βοηθά ολόπλευρα τον άνθρωπο να αναπτυχθεί, να αποκτήσει ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή του.

Παρόλα αυτά γίνεται όλο και πιο δύσκολο για έναν φοιτητή από λαϊκή οικογένεια να μπορέσει να ασχοληθεί με την άθληση, λόγω της εμπορευματοποίησης της. Στο πανεπιστήμιο μας ακόμα, βλέπουμε τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης και στο κομμάτι του αθλητισμού, αλλά και το τσάκισμα κάθε δικαιώματος των εργαζόμενων, αφού οι γυμναστές, οι άνθρωποι δηλαδή που θα μας βοηθήσουν στην άθληση, και σε αθλήματα που θα υπάρχουν άνεργοι γυμναστές, θα δουλεύουν εθελοντικά.

Πώς δηλαδή αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πληρώνουν τα έξοδά τους; Να συντηρούν την οικογένειά τους; Σίγουρα όχι με το να μην πληρώνονται!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Κανένας εργαζόμενος με εθελοντική εργασία!
Επαρκές προσωπικό για τα αθλήματα.
Επαρκείς υποδομές για τα αθλήματα που θα πραγματοποιηθούν.
Χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας!
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια!

Πραγματοποιούμε τουρνούα μπασκετ 3χ3 το Σάββατο 25 Νοέμβρη! Στο γήπεδο του Κερκυραϊκού Αθλητικού Συλλόγου από τις 3μμ (σε περίπτωση βροχής το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο στα Γενικά Λύκεια)
Παίζουμε διεκδικώντας το δικαίωμά μας στον αθλητισμό!

Παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 27 Νοέμβρη στην πρυτανεία!
Όλοι στην προσυγκέντρωση στο προαύλιο του ιστορικού 12πμ!

Συμμετοχή δηλώνετε στα τηλέφωνα:

6987815042

6947596593