Σε παραχωρήσεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα λιμάνια της Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας τα οποία είναι δύο από τα δέκα υπό παραχώρηση. Δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για τον τομέα της κρουαζιέρας και η Κέρκυρα βρίσκεται στην κορυφή των παραχωρήσεων, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αφού έχει ανατεθεί σε σύμβουλους εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης.
Πρόσφατα υπερθεματιστές της ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Θεσσαλονίκης ήταν οι εταιρείες Γαλλογερμανικών συμφερόντων DIEP, CMA, Belterra με ποσό 232 εκατομμυρίων ευρώ για το 67% του ΟΛΘ ΑΕ μέχρι το έτος 2051, έναντι της εταιρείας Αραβικών συμφερόντων Dubai Port World. Το ενδιαφέρον αυτών των παγκόσμιων κολοσσών που μυρίστηκαν φιλέτο σίγουρα δεν είναι τυχαίο και η κερδοφορία τους είναι προδιαγεγραμμένη αφού σαν χρηματοοικονομικό σύμβουλο είχαν την Morgan Stanley και τεχνικούς σύμβουλους την Hamburg Port Consulting και την Marnet.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό μετά την ιδιωτικοποίηση εκτός της κερδοφορίας των εταιρειών το δημόσιο να έχει μεγαλύτερο όφελος, αντί της κερδοφορίας με αποκλειστική εκμετάλλευση. Μετά τα 14 αεροδρόμια που πέρασαν στα χέρια της Γερμανικής Fraport, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ξεπουλάμε και άλλα 10 λιμάνια, ξεπουλάμε την περιουσία του Ελληνικού λαού στο όνομα της προοπτικής αξιοποίησης και της έλευσης επενδυτών, επειδή μας εξαναγκάζουν οι θεσμοί με μνημόνια και προαπαιτούμενα, για το καλό μας το κάνουν βέβαια και εμείς καμαρωτοί παραχωρούμε σε ξένα συμφέροντα κερδοφόρες επιχειρήσεις, αντί να τις διαχειριστούμε μόνοι μας, να ανεβούμε κατηγορία, με απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων να επιφέρουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη δημόσιου χαρακτήρα και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε στην ελάφρυνση του χρέους και των επί οκταετία σκληρά δοκιμαζόμενων πολιτών. Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ναι στην ανάπτυξη με δημόσιο χαρακτήρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ