Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας συνάντηση με τη Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Φωτεινή Βάκη, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τοπικά και πανελλαδικά προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.
Μεταξύ άλλων, σε θέματα εθνικής εμβέλειας, αναφερθήκαμε πρωτίστως στο ζήτημα της αποκατάστασης του κατώτατου μισθού, καθώς και στην επαναφορά της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίσης, ζητήσαμε να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές για περαιτέρω περικοπές των συντάξεων το 2019 ενώ τονίσαμε την ανάγκη επαναφοράς του ΕΚΑΣ. Επιπλέον, εκφράσαμε την πάγια αντίθεσή μας στην εκποίηση των στρατηγικών παραγωγικών και αναπτυξιακών δομών της χώρας μας, όπως είναι οι Οργανισμοί της Κοινής Ωφέλειας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κ.α.
Σε επίπεδο νησιού, συζητήσαμε το θέμα της λειτουργίας των Σχολών Μετεκπαίδευσης και κατόπιν τονίσαμε την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του ΟΑΕΔ, με τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εκτός έδρας αμοιβές, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα των δύο τελευταίων ετών με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των ανεργιών και του δώρου Χριστουγέννων.
Εξίσου σημαντικό θέμα αποτέλεσε και η ενίσχυση του προσωπικού του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Κέρκυρας, ώστε να διενεργούνται ταχύτερα οι έλεγχοι των καταγγελομένων. Παράλληλα, επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι αποτελεί αναγκαιότητα η τακτική αποστολή περισσότερων μεικτών κλιμακίων ελεγκτών από το Υπουργείο Εργασίας και το τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας, για την διενέργεια επιτόπιων ελέγχων με σκοπό την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και της υποαμειβόμενης εργασίας.