Στις κατάμεστες αίθουσες του Ξενοδοχείου Ionian Park στα Γουβιά, ο πρ. Βουλευτής (ΝΔ) Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας έκοψε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Πολιτικού του Γραφείου, παρουσία εκατοντάδων φίλων του.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γκίκας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αθρόα και πέραν κάθε πρόβλεψης, συμμετοχή τους, ανέφερε ότι το μήνυμα που στέλνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Κέρκυρας είναι σαφές, ξεκάθαρο και επιβεβαιώνει την καθαρή λαϊκή εντολή που ο ίδιος έλαβε πριν ακριβώς 3 χρόνια, άσχετα εάν από ένα τερτίπι του εκλογικού νόμου, η έδρα της ΝΔ στην Κέρκυρα, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ζήτημα και στο μεγάλο Συλλαλητήριο των Αθηνών, διευκρίνισε ότι το μήνυμα που εδόθη είναι σαφές προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αλλά και προς κάθε μελλοντική κυβέρνηση, ότι δηλαδή, η οποία λύση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει, ούτε και ως γεωγραφικό προσδιορισμό, τον όρο Μακεδονία. Υπενθύμισε δε ότι προ μηνός σε άρθρο του, είχε αναλύσει τα ιστορικά δεδομένα και είχε τεκμηριώσει ακριβώς την άποψη αυτή.

Αναφερόμενος στα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είπε ότι σήμερα ένας στους δύο Έλληνες χρωστάν στην εφορία, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν υποστεί κατασχέσεις και άλλες 700.000 αναμένουν την «λυπητερή» από ώρα σε ώρα….
Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «Τα τρία αυτά χρόνια ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύτηκε. Ότι του έφεραν να υπογράψει, το υπέγραψε και το ψήφισε. Γι αυτό και οι δανειστές «πίνουν νερό στο όνομά του». Υπενθυμίζω χαρακτηριστικά, το Υπέρταμείο, τον Κόφτη, τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ περικοπών και φόρων και βέβαια το τέταρτο μνημόνιο που ισχύει από το Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή από φέτος, με νέες περικοπές στις συντάξεις και νέους φόρους. Και βέβαια μία διαρκής, σκληρή λιτότητα μέχρι το 2023 με πλεονάσματα 3.5%, δηλαδή κάθε χρόνο να μαζεύουμε 6.5 δισεκατομμύρια ευρώ σε πλεόνασμα, στερώντας τα από την πραγματική οικονομία. Και η ερώτηση που τίθεται είναι απλή: από ποια κοινωνία θα πάρεις αυτό το πλεόνασμα; από μία κοινωνία που δεν έχει πια φοροδοτική ικανότητα; που έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη; που είναι βυθισμένη στην φτώχια, στην ανέχεια και στην ανεργία; Ε όχι, δεν είναι εφικτό.
Αλλά ας έλθουμε και εδώ στα δικά μας, μία εικόνα γύρω μας είναι αποκαρδιωτική. Σκουπίδια παντού χωρίς να διαφαίνεται λύση παρά τα 3.5 χρόνια που συμπληρώνει η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ!, σωρεία προβλημάτων στην ύδρευση – τα Φράγματα απεντάχθηκαν -, προβλήματα με το οδικό δίκτυο, με τον φωτισμό των δρόμων, κλπ.
Αλλά και σε επίπεδο έργων πέστε μου ένα μεγάλο έργο που έγινε στην Κέρκυρα τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια? Η απάντηση είναι κανένα! Θυμίζω ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του κ. Σπύρου, επί κυβερνήσεως νέας Δημοκρατίας, κατασκεύασε τον προσήνεμο μόλο που έδωσε πνοή στο λιμάνι και στην κρουαζιέρα. Και να πω εδώ, ότι ο Υπουργός κ. Σταθάκης το 2016 μας υποσχέθηκε ότι θα δώσει 6.5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να ολοκληρωθούν τα έργα στο Καφέ Γυαλί, και δύο χρόνια μετά μας έχει δώσει 0 €.

Να θυμίσω επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία είχε δώσει λύση και στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων εντάσσοντας το Δήμο της Κέρκυρας ως πρώτο Δήμο στα προγράμματα ΣΔΙΤ και η δημοτική αρχή του κ. Τρεπεκλή είχε προχωρήσει την διαδικασία δημοπράτησης, για να την σταματήσει – όπως όλοι γνωρίζουμε – ο ΣΥΡΙΖΑ για ιδεολογικούς λόγους. Αν προχωρούσε το έργο, σήμερα θα είχαμε λύσει το ΜΕΓΑ αυτό πρόβλημα…».

Ο κ. Γκίκας μιλώντας σε προσωπικό τόνο, ανέφερε ότι παρότι η Βουλευτική έδρα της ΝΔ απωλέσθη με αυτόν τον παράδοξο και αδόκιμο τρόπο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, η ευθύνη που ο ίδιος ανέλαβε από την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου του 15, παραμένει αναλλοίωτη. Για το λόγο αυτό 2,5 χρόνια τώρα, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια, προσπαθώντας να καλύψει το κοινοβουλευτικό και το πολιτικό κενό, παραμένοντας κοντά στους πολίτες, κοντά στα προβλήματα, με στόχο μια καλύτερη Κέρκυρα, με βελτιωμένες υποδομές, με ισόρροπη ανάπτυξη, που θα φέρει πραγματική ευημερία στους πολίτες.