Κερκυραϊκό γραφείο ακυρώνει τις εκδρομές του προς Τουρκία. Με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνική δικτύωσης ο ιδιοκτήτης του γραφείου κάνει γνωστή την απόφαση του, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Ακυρώνουμε τις προγραμματισμένες οδικές εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη από το Βελιγράδι και από Β. Ελλάδα στο τέλος του Μαρτίου…βγάζουμε τελείως από το πρόγραμμα μας τις εκδρομές στην γειτονική χώρα αεροπορικές ή οδικές….καμία ενίσχυση στην γείτονα χώρα, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ταπεινώσει και να βλάψει την χώρα μας !!!»

Σε δήλωση του  κύριος Χρήστος Παχής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά τα τελευταία γεγονότα και την προκλητική στάση της Τουρκίας , σε βάρος της Ελλάδας με την εμμονή της να ταπεινώσει και να βλάψει την χώρα μας, ειδικότερα μετά την σύλληψη των δυο στρατιωτών στα σύνορα, αποφασίσαμε να αντισταθούμε συμβολικά με τον τρόπο μας σε αυτήν την αδικαιολόγητη και παρανοϊκή αντιμετώπιση και να ακυρώσουμε προγραμματισμένες εκδρομές στην γείτονα χώρα και όχι μόνο.
Από το 2012 η εταιρεία μου bookforit discount travel, έχει επεκταθεί στην Σερβία όπου διατηρεί Τουριστικό πρακτορείο ( Tour Operator ) στο Βελιγράδι , από όπου διοργανώνουμε οδικές και αεροπορικές εκδρομές – διακοπές κυρίως στην Ελλάδα και σε κοντινές χώρες όπως η Τουρκία, Βουλγαρία.
Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για την Τουρκία και από την Ελλάδα αλλά και από την Σερβία είναι αρκετά μεγάλη, με εξαίρεση τα δυο, τρία τελευταία χρόνια, που ο αριθμός των επισκεπτών μειώνεται δραματικά εξαιτίας της αίσθησης της επικινδυνότητας, που υπάρχει στην γείτονα. Η Τουρκία σήμερα δεν αποτελεί για πολλούς έναν ασφαλή προορισμό και δυστυχώς αυτή η παρανοϊκή τάση των πολιτικών της να χειραγωγούν τους πολίτες και να τους προκαλούν μίση και εμπάθειες , επικαλούμενοι λόγους πατριωτισμού , αποτελεί έναν κίνδυνο, ένα ρίσκο για τον επισκέπτη ειδικά αν αυτός προέρχεται από την χώρα μας, για την οποία τον τελευταίο καιρό καλλιεργείται το μίσος και η εμπάθεια.
Θέλω να σημειώσω, ότι στο παρελθόν οι Έλληνες επισκέπτες και οι υπόλοιποι από άλλες χώρες δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τον Τουρκική φιλοξενία, κάθε άλλο υπήρχε μια πολύ καλή φιλική αντιμετώπιση των επισκεπτών και σε γενικές γραμμές ο προορισμός αποτελούσε μια οικονομική και ασφαλή λύση για διακοπές.
Δυστυχώς η καλή γειτονία των δυο χωρών και η άρτια σχέση μεταξύ τους δεν αρέσει σε πολλούς και επειδή στην πολιτική και στις σχέσεις μεταξύ χωρών γνωρίζουμε καλά, ότι προέχει το συμφέρον και μόνο αυτό, είναι strictly business , καταλαβαίνουμε ότι είναι εύκολο οι δυο λαοί να εξαρτώνται από τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και τέλος πάντων τα παιγνίδια είναι μεγάλα και τα μονοπάτια δύσβατα.
Σήμερα όμως γίνεται μια προσπάθεια διασυρμού της Ελλάδας παγκοσμίως εξαιτίας της προπαγάνδας και της επιθετικής στάσης της Τουρκίας ,με τρόπο που δεν μας επιτρέπει σαν λαό να στηρίζουμε αυτήν την χώρα και να δεχόμαστε και αυτήν την συμπεριφορά .
Νομίζω ότι ο καθένας μας μπορεί με τον τρόπο του να αντιδράσει, χαίρομαι όταν ακούω ότι η Αδριανούπολη άδειασε από Έλληνες αυτήν την περίοδο, που άδικα κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές και υποχρέωση όλων μας είναι να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση , για αυτό και εμείς αποφασίσαμε και για λόγους ασφαλείας αλλα και για λόγους συμπαράστασης να ακυρώσουμε και να αποτρέψουμε τους πελάτες μας να επισκεφτούν την Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα, που αποτελεί τον κύριο προορισμό των επισκεπτών , πρέπει να κατανοήσουν οι γείτονες , ότι το συμφέρον τους είναι οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αυτό βέβαια προϋποθέτει και την ειλικρινή συμπαράσταση των συμμάχων και των εταίρων μας σε αυτήν την προσπάθεια, πράγμα το οποίο αναμένουμε να δούμε .
Ελπίζω να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις , να υπερισχύσει η λογική και σύντομα να βρεθούν δίαυλοι επικοινωνίας και να πέσουν οι τόνοι, διαφορετικά και οι δυο λαοί θα υποστούν τεράστιες και ανεπανόρθωτες ζημιές και θα γραφτεί άλλο ένα μαύρο κεφάλαιο στην ιστορία, πράγμα το οποίο δεν το έχει κανείς ανάγκη».