Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην Κέρκυρα
Εξιχνιάστηκαν συνολικά (11) υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων αυτοκινήτων , δικύκλων , κατοικίας και άλλων
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο ιχε αυτοκίνητο , δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ένα μοτοποδήλατο και άλλα αντικείμενα

Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο (2) ημεδαποί ένας 28χρονος και μία 22χρονη, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν αρχικά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην πόλη της Κέρκυρας καθώς επέβαιναν σε ιχε αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε στην συνέχεια είχε αφαιρεθεί από συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε η συστηματική εμπλοκή των δύο (2) συλληφθέντων σε σειρά κλοπών και διαρρήξεων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα η δράση τους ταυτοποιήθηκε , κατά περίπτωση, σε (11) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων αυτοκινήτων, δικύκλων, παραβίασης κατοικίας και κλοπής τσάντας.
Ποιο αναλυτικά, ο 28χρονος την Κυριακή (04-02-2018), αφαίρεσε σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσυκλέτα, από την περιοχή της Αγίας Ελεούσας στην Κέρκυρα και στην συνέχεια, την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 05-02-2018), από κοινού με την 22χρονη, αφαίρεσαν ένα (1) ι.χ.ε αυτοκίνητο, από την περιοχή Αλεπού Κέρκυρας.
Περαιτέρω η δράση τους εντοπίζεται:
• σε κλοπή χρημάτων, την Τρίτη (06-02-2018), από γυναικεία τσάντα, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας,
• σε παραβίαση ανασφάλιστου οχήματος, την Τρίτη (06-02-2018), από το οποίο αφαίρεσαν, το ποσό των (45) ευρώ
• στην διάρρηξη κατοικίας, την Τετάρτη (06-02-2018), στην περιοχή Ποταμού Κέρκυρας, από την οποία αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ,
• σε τέσσερις (4) ακόμη διαρρήξεις οχημάτων από την πόλη της Κέρκυρας κατά το χρονικό διάστημα (06-02-2018 έως 07-02-2018), από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, πινακίδες κυκλοφορίας, ηχοσυστήματα και άλλα αντικείμενα,
• σε δύο (2) ακόμη κλοπές δίκυκλων οχημάτων, μίας μοτοσυκλέτας και ενός μοτοποδηλάτου, κατά το χρονικό διάστημα από (02-02-2018 έως 05-02-2018), από την πόλη της Κέρκυρας
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ένα (1) μοτοποδήλατο και ένα (1) ι.χ.ε αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρεθεί και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης και αλλά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων, πινακίδες κυκλοφορίας, (2) ράδιο-cd αυτοκινήτου, (4) προσόψεις ράδιο-cd αυτοκινήτου (2) κινητά τηλέφωνα και άλλα.
Η έρευνα που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, για την εξακρίβωση της τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.