Τοποθετούν Καρδιολόγο ως Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής. Η πράξη αυτή από μόνη της κερδίζει το «χρυσό βατόμουρο». Μόνο εμείς στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, μπορούσαμε να το φανταστούμε και να το υλοποιήσουμε. Και αν ακόμα προσπαθούσαμε, χειρότερη διαχείριση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Έχει γίνει κατανοητό σε όλους ότι αυτή η διαχείριση, βάζει σε κίνδυνο το Νοσοκομείο μας να χάσει το προνόμιο χορήγησης πλήρους ειδικότητας Πνευμονολογίας που κατέκτησε ο πρώην Διευθυντής κ. Χαϊνης.
Το άλλο, πιο σημαντικό θέμα, είναι εκείνο των ασθενών με Πνευμονολογικά νοσήματα.
Είναι ασέβεια εκ μέρους της διοίκησης, πέραν από το τυπικό του Νόμου, να αντιμετωπίζουν με τέτοια ελαφρότητα, πνευμονολογικούς ασθενείς, συνήθως βαρέως πάσχοντες. Καμία επιστημονική θεώρηση δεν αντέχει, στην τοποθέτηση ως επικεφαλής Τμήματος ή Κλινικής, άλλης ειδικότητας.
Οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη διακοσμητικών στοιχείων. Γιατρούς ειδικευμένους χρειάζονται, να κάνουν σωστά την δουλειά τους για την υγεία τους και σε ορισμένες περιπτώσεις για την ίδια τη ζωή τους.
Ρωτάμε, εφόσον, έστω και αργά η διοίκηση, αντιλήφθηκε την σημαντικότητα του θέματος:
Πότε θα προκηρυχθεί η θέση του Διευθυντή της Πνευμονολογικής, ώστε να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία η Κλινική;

Ποτέ, μα ποτέ δεν υπήρξε στο Νοσοκομείο μας διχαστικό και πολωτικό κλίμα μεταξύ εργαζομένων που υπάρχει σήμερα. Αδιανόητο και καταδικαστέο, αλλά επέβαλαν «πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών» (όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας).

Οι ελάχιστες προσλήψεις δεν εξυπηρετούν τις μεγάλες και πιεστικές ανάγκες Κλινικών και Τμημάτων, αλλά γίνονται με διαδικασίες που δεν γνωρίζει κανένας ποιος προτείνει, ποιος εισηγείται, γιατί κάποιες θέσεις προωθούνται, γιατί άλλες ακυρώνονται και πολλά άλλα ερωτηματικά.

Έτσι λοιπόν ανακοινώνονται ελάχιστες προσλήψεις, χωρίς σχέδιο, χωρίς επιτελικό τελικό στόχο, χωρίς η λειτουργία να βελτιώνεται. Εξακολουθούμε να δανειζόμαστε συναδέλφους από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και συνάδελφοι του Νοσοκομείου να υποβάλλονται σε υπερεργασία για να καλυφθούν οι εφημερίες κάθε μήνα. Τότε αυτές οι ελάχιστες προσλήψεις, για ποιο σκοπό γίνονται όταν δεν εξυπηρετούν την αναβάθμιση της λειτουργίας; Ο καθένας ας οδηγηθεί στα συμπεράσματά του.
Για όλα αυτά, είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας: έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, εμείς οι ίδιοι οι πολίτες που διαμαρτυρόμαστε μόνο όταν η «κακιά μοίρα» μας φέρει μπροστά στο πρόβλημα.

Η πολιτική, κοινωνική και οικονομική ηγεσία αυτού του τόπου, έχουν περισσότερο αυξημένες ευθύνες, στήριξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας.

Θα το κάνουν; Ή για μια ακόμα φορά θα κρυφτούν πίσω από την αχλή των σκοπιμοτήτων και τους ιδιοτελείς υπολογισμούς τους; Εδώ μετριόμαστε όλοι.

Επειδή θεωρούμε ότι η αλήθεια και η διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν και μας αξίζουν είναι από μόνες τους επαναστατικές πράξεις, το λέμε ξεκάθαρα:

Εμείς έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας. Εμείς θα νικήσουμε!