Τα παιδιά από ένα μικρό χωριό της Κέρκυρας, τη Στρογγυλή, αισθάνονται δίπλα στα παιδιά από ένα επίσης μικρό χωριό της Λέσβου, τη Βρίσα, που όμως έζησαν την καταστροφή του χωριού τους κατά τον πρόσφατο σεισμό της 12ης Ιουνίου. Μετά από 115 χρόνια, το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Βρίσας κατέρρευσε και η μαθητική Κοινότητα του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού ανέλαβε, προς τιμήν της, σε βάθος χρόνου την ανακατασκευή του κτιρίου και την εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής για την επαναλειτουργία του. Ως τότε, και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, το Δημοτικό Σχολείο θα επαναλειτουργήσει για τα περίπου 60 παιδιά του χωριού σε ειδικά εξοπλισμένες προκατασκευασμένες αίθουσες.
Οι Πρόσκοποι του 10ου Συστήματος Κέρκυρας στην Στρογγυλή με τις μικρές τους δυνάμεις και με την ευγενική υποστήριξη όλων των φορέων του χωριού τους όπως του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρογγυλής «Ο Δημόδοκος», του Αθλητικού Ομίλου Ατρόμητος Στρογγυλής και του Νηπιαγωγείου Στρογγυλής, θα «πάνε παρέα» στο σχολείο με τους συμμαθητές τους από τη Βρίσα μέσα από μια ξεχωριστή δράση κοινωνικής προσφοράς με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τη συγκέντρωση χρήσιμου σχολικού υλικού όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ σημειώσεων και ζωγραφικής, χάρακες, κασετίνες, σχολικές τσάντες, κ.ά. Το υλικό αυτό σε συνεργασία με τους Προσκόπους της Λέσβου θα προσφερθεί στη σχολική κοινότητα της Βρίσας με αγάπη και με τις καλύτερες ευχές για μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά.
Αν επιθυμείτε να συνδράμετε την προσπάθεια των Προσκόπων της Στρογγυλής έχετε τη δυνατότητα από την 01.08.2017 έως και τις 05.09.2017 να προσφέρετε υλικό στα παρακάτω 6 σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικά κουτιά συλλογής: Α) Στην πόλη της Κέρκυρας: i) Κεντρικό κατάστημα Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), Λεωφόρος Αλεξάνδρας 26, ii) Δήμητρα Μάρκετ (Markato) Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη, Σαρόκο, iii) Δήμητρα Μάρκετ (Παλλάδα), Ιωάννου Θεοτόκη 63, Β) Στα Μωραΐτικα i) Supermarket COOP και 2) Δήμητρα Μάρκετ και Γ) Στην Στρογγυλή στις εγκαταστάσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρογγυλής «Ο Δημόδοκος».
Για περισσότερες πληροφορίες ή περισυλλογή μεγάλων ποσοτήτων επικοινωνήστε στο 6937 669095 (Εύφη Αναστασίου, Αρχηγό 10ου Συστήματος Προσκόπων Κέρκυρας).