Ο όρμος της Γαρίτσας, αυτό το φυσικό αγκυροβόλιο, είναι σίγουρα από τα πιο όμορφα της Αδριατικής και της Μεσογείου και σίγουρα το πιο όμορφο και τσάμπα αγκυροβόλιο.

Σε άσχετο χρόνο, όταν είχε ειπωθεί ότι θα μπορούσε να γίνει μαρίνα, ο Περιφερειάρχης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας νόμισαν ότι είναι αστείο και το χλεύασαν, αφού δεν είναι και πολύ σχετικοί με τα θέματα του νησιού μας. Για να μην πω, παντελώς άσχετοι, μέρες που είναι, είμαι επιεικής.

Όμως η ιδέα για να γίνει μαρίνα έρχεται από πολύ παλιά, μάλιστα πριν από 25 -30 χρόνια είχε δοθεί εντολή σε γραφείο της Αθήνας να εκπονήσει μελέτη.

Τώρα με την προοπτική της μεταβίβασης της λιμενικής ζώνης στο Δήμο, θεωρώ ότι θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα με σοβαρότητα σε μια διττή βάση, μαρίνα και πλαζ, αφού η πόλη στερείτε όντως μια λαϊκή πλαζ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να δούμε, να δουν οι υπεύθυνοι το πώς και με τι κόστος θα μένει κάποιος αρόδου στον όρμο της Γαρίτσας, γιατί μπορεί ναι μεν τα σκάφη να βάζουν με πινελιά στο τουριστικό καμβά του νησιού μας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια οχλούσα χρήση και θα πρέπει να καταβάλουν τον οβολό τους όπως συμβαίνει σε άλλα μέρη.