Η μία παραίτηση διαδέχεται την άλλη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως για την επιμονή της να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη. Μετά την παραίτηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννη Κρητικού ακολούθησε και το μέλος Φίλιππος Μπερδούσης. Ο κύριος Μπερδούσης στο κείμενο της παραίτησης του αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Οι λόγοι της παραίτησης μου αναλύονται αναλυτικά στην τοποθέτηση μου προς την Ν.Ε. Επιγραμματικά αναφέρω ότι έχουν να κάνουμε με λόγους αξιοπρέπειας και ηθικής τάξης. Πιστεύω ότι μετά την ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε προ διμήνου στην οποία αναλύονται οι λόγοι που ελήφθη η απόφαση, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Κέρκυρα είναι επιβεβλημένη η παραίτηση μου.
Δηλώνω ότι συντάσσομαι με τον αγωνιζόμενο λαό της Λευκίμμης και θα συμμετέχω σε όλες τις κινητοποιήσεις και ως εκ τούτου είναι αδύνατον για μένα να συμμετέχω σε μια Νομαρχιακή που θα προσπαθήσει να λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας»