Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε στην Κασσιόπη, η ομάδα γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της Ο.Γ.Ε.
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας είναι γέννημα της ιστορικής αναγκαιότητας. Ιδρύθηκε στις 20 Ιούνη 1976 και έχει μέλη γυναικείους συλλόγους και ομάδες σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Σκοπός μας είναι η ισοτιμία, η χειραφέτηση, η απελευθέρωση των γυναικών, εντάσσοντας στην πάλη μας την ανατροπή των εκμεταλλευτικών κοινωνιών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που στο επίκεντρό της θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών. Αντιπαλεύουμε την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που πλήττει όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Συσπειρώνουμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, στην πόλη και στο χωριό, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημά μας. Στην Κέρκυρα έχουμε συγκροτήσει δύο ομάδες, μια στην πόλη και μια ομάδα στο Βορρά.
Στη Βόρεια Κέρκυρα έχουμε αναπτύξει πολύμορφη δράση με εκδηλώσεις, παιδικές παραστάσεις με κουκλοθέατρο και Καραγκιόζη, συνεργασία με σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, δράσεις ενάντια στα ναρκωτικά σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη και άλλες.
Στην κοπή της πίτας παρουσιάσαμε το πρώτο φύλλο της μηνιαίας εφημερίδας μας. Η εφημερίδα μας με το όνομα «Τσούχτρα», διανέμεται δωρεάν και φιλοδοξούμε να αποτελέσει χώρο για έκφραση και δημιουργικό προβληματισμό, να ενημερώνει για τη δράση των συλλόγων της περιοχής και των εργατικών σωματείων, να συσπειρώσει δυνάμεις. Να φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να προβάλλει τα προβλήματα και τα αιτήματά μας και ν’ απαιτεί λύσεις.
Κατόπιν συζητήσαμε ιδέες και προτάσεις για παρεμβάσεις και εκδηλώσεις για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, τόσο τα γενικότερα όσο και τα τοπικά.
Ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες και στις οικογένειές τους αγωνιστικό και δημιουργικό το 2018.

Γενάρης 2018
Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της Ο.Γ.Ε.